Torsk/ panerad och stekt

INGREDIENSER

  • Fiskfile
  • Olivolja för att steka

Till kurkuti (panering)

  • Vetemjöl ca 1 kaffemugg, 3 dl
  • Bakpulver halvt tsk
  • Öl ca 200 ml
  • Olivolja 1 msk
  • Salt och peppar

Till skordalia(vitlökssåsen)

  • Potatis 5 stora st
  • Vitlök 4 klyftor
  • Citron 1 st
  • Salt efter smak
  • Olivolja

 TILLBEHÖR

1 stekpanna

1 kastrull

HUR GÖR MAN

  1. Först fixar man kurkuti

Vi häller alla ingredienserna i en skål (vetemjölet sist och så småningom) och vi rör tills den blir som en smet. Vi ställer i kylskåpet och låter den vila i ca 20 min.

2. Nu fixar vi skordalia (vitlökssåsen)

  • Skala och koka potatiserna. (OBS! Spara vattnet när du har kokat färdigt)
  • Pressa vittlöksklyftorna.
  • Lägg i multimaskinen vitlöken, citronsaft på halvacitronen, salt, i kokt potatis, 3 mask vatten (av detta vi har kokat potatisarna i) och 1 msk olivolja. Kör några rundor.
  • Lägg innehållet i en skål.
  • Fortsätt med en potatis till, 3 msk vatten och en msk olivolja.
  • Fortsätt med 2 potatisar till, 3 msk vatten och en msk olivolja.
  • Häll alltihop i skålen. Häll resten av citronsaften och låt den vila en stund.

3. Nu panerar vi fisken med kurkuti och vi steker den i olivolja

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *