INGREDIENSER
- TILL BOLLARNA
- Nöttfärs 500 gr
- Lökar 2 st
- Vitlök 1 klyfta
- Bröd (tre tjocka skivor utan kanterna)
- 1 ägg
- Kryddor: persilja, basilika
- Salt och peppar
- Olivolja : 2-3 msk
2. Till att steka
- Vetemjöl
- Olivolja
3. Till tomatsåsen
- Tomater 10 st
- Lök 1 st
- Vitlök en klyfta
- Persilja, basilika
- Vit vin ca 2 dl
- Socker i tsk
- Salt och peppar
TILLBEHÖR
- 1 stekpanna
- 1 Kastrull
Förberedelse— HUR GÖR MAN
- TILL KÖTTBULLARNA (KEFTEDES)
- Hacka löken och kryddorna
- Vispa INTE ägget.
- Ta bort kanterna från brödskivorna och smula ner resten.
- Lägg alltihop i en skål och knåda. Låt den vara i kylskap i ca 30 min.
- Forma i bollar och stek köttbullarna. Se till att strö vetemjöl runt varje köttbulle innan du steker i stekpannan.
2. TILL SÅSEN
- Hacka tomaterna och kryddorna
- Du behöver den olivolja du har stekt köttbullarna i. Häll den i en kastrull.
- Lägg kryddorna och de krossade tomaterna. Släck med vinet.
- Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna (som är redan stecka) i. (ca 3- 5 min till)