”Keftedes me saltsa”—–Köttbullar med sås

INGREDIENSER

  1. TILL BOLLARNA
  • Nöttfärs 500 gr
  • Lökar 2 st
  • Vitlök 1 klyfta
  • Bröd (tre tjocka skivor utan kanterna)
  • 1 ägg
  • Kryddor: persilja, basilika
  • Salt och peppar
  • Olivolja : 2-3 msk

2. Till att steka

  • Vetemjöl
  • Olivolja

3. Till tomatsåsen

  • Tomater 10 st
  • Lök 1 st
  • Vitlök en klyfta
  • Persilja, basilika
  • Vit vin ca 2 dl
  • Socker i tsk
  • Salt och peppar

TILLBEHÖR

  • 1 stekpanna
  • 1 Kastrull

Förberedelse— HUR GÖR MAN

  1. TILL KÖTTBULLARNA (KEFTEDES)
  • Hacka löken och kryddorna
  • Vispa INTE ägget.
  • Ta bort kanterna från brödskivorna och smula ner resten.
  • Lägg alltihop i en skål och knåda. Låt den vara i kylskap i ca 30 min.
  •  Forma i bollar och stek köttbullarna. Se till att strö vetemjöl runt varje köttbulle innan du steker i stekpannan.

2. TILL SÅSEN

  • Hacka tomaterna och kryddorna
  • Du behöver den olivolja du har stekt köttbullarna i.  Häll den i en kastrull.
  • Lägg kryddorna och de krossade tomaterna. Släck med vinet.
  • Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna (som är redan stecka) i. (ca 3- 5 min till)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *