Portionspajer- ”burekakia”
INGREDIENSER
- Lök 2 st.
- Paprika 4 st. (hackade i smala remsor)
- Chili peppar (lite i små bitar, efter smak)
- Feta ost ca 300 gr
- Ägg 2 st. (vispade)
- Ströbröd, 2-3 mask
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- filodeg
HUR GÖR MAN
FYLLNING
- Värm upp olivoljan i en djup stekpanna och lägg i löken(ca 2min).
- Lägg i paprikan och rör tills den vissnar.
- Salta och pepra och ta bort pannan från spisen.
- Lägg dessa i en djup skål och blanda med feta osten, ägg och ströbröd.
- Nu är du klar med fyllningen. Låt den kalna så att den blir mer stabil.
SMÅ PAJER
- Öppna filodegen och skär den i remsor (ca 7 cm bred).
- Lägg remsorna den enan på den andra och täck med en fuktig handuk så att filodegen inte torkar.
- Ta en remsa och pensla insidan med olivolja.
- Ta lite ur fyllningen med en matsked och lägg den remsan.
- Vik så att den blir som en triangen.
- Pensla ytan med olivoljan och lägg den lilla triangeln på en plåt. (gärna på bakpapper).
- Gör samma sak hur många gånger det behövs tills ingredienserana är slut.
Grädda i ugnen, 180 C i ca 20-25 min. Se till att ha värmt upp ugnen på förhand.
Lycka till!