”Portionspajer”

Portionspajer- ”burekakia”

 mpourekakia

INGREDIENSER

  • Lök 2 st.
  • Paprika 4 st. (hackade i smala remsor)
  • Chili peppar (lite i små bitar, efter smak)
  • Feta ost ca 300 gr
  • Ägg 2 st. (vispade)
  • Ströbröd, 2-3 mask
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • filodeg
  •  

HUR GÖR MAN

 FYLLNING

  1. Värm upp olivoljan i en djup stekpanna och lägg i löken(ca 2min).
  2. Lägg i paprikan och rör tills den vissnar.
  3. Salta och pepra och ta bort pannan från spisen.
  4. Lägg dessa i en djup skål och blanda med feta osten, ägg och ströbröd.
  5. Nu är du klar med fyllningen. Låt den kalna så att den blir mer stabil.

 SMÅ PAJER

  1. Öppna filodegen och skär den i remsor (ca 7 cm bred).
  1. Lägg remsorna den enan på den andra och täck med en fuktig handuk så att filodegen inte torkar.
  1. Ta en remsa och pensla insidan med olivolja.
  1. Ta lite ur fyllningen med en matsked och lägg den remsan.
  1. Vik så att den blir som en triangen.
  1. Pensla ytan med olivoljan och lägg den lilla triangeln på en plåt. (gärna på bakpapper).
  1. Gör samma sak hur många gånger det behövs tills ingredienserana är slut.

Grädda i ugnen, 180 C i ca 20-25 min. Se till att ha värmt upp ugnen på förhand.

 

Lycka till!