”Chirino me praso” —— Fläskkött med purjolök

INGREDIENSER

  • Fläskfile (2 st)
  • Purjolök (3 st)
  • Lök (1st)
  • Färska tomater (4 st)
  • Olivolja 2 dl
  • Vatten ca 3 stora vatten glas
  • Salt och peppar
  • Socker i tsk

TILLBEHÖR

En kastrull

FÖRBEREDELSE

  • Skär fläskfileerna i bitar
  • Hacka purjolök i skivor (bara den vita delen)
  • Hacka löken
  • Krossa tomaterna

 HUR GÖR MAN

  • Häll olivolja i en kastrull och låt den värmas upp
  • Lägg och fräs löken, purjolöken och köttet. Rör i 5 min.
  • Häll i kastrullen de krossade tomaterna. Låt dem kokas i 4 min.
  • Salta och pepra efter smak.
  • Häll vattnet i. Låt de koka i ca 25-30 min

Servera med rostat bröd och feta ost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *