”Spanakotyropita”—– Spenatostpaj

Tiropita/ grekisk ostpaj

INGREDIENSER

  • Filodeg
  • Olivolja
  • Ägg 3 st (till fyllningen) och 1 för att pensla filodegen till slut.
  • Fetaost 300 gr
  • Rivost: 400 gr
  • Mjölk: ca 4-5 dl
  • Spenat
  • Vetemjöl: 1 msk
  • Smör: en liten tärning
  • Grekisk joghurt: 2 dl
  • Peppar

HUR GÖR MAN

Till fyllningen:

I en skål blanda fetaosten (som du har rivit i små bitar), rivosten, äggen, 1 msk olivolja, joghurten.

I en liten kastrull värm upp mjölken och smöret med vetemjölet i. Lägg den också i skålen.

Skölj spenaten, hacka den i mindre stycken och lägg den också i skålen där du har blandat de andra ingredienserna.

HUR LÄGGER MAN FILODEG:

Smörja en gratängform med olivolja eller med margarin.

Lägg en filodeg och pensla med olivolja.

Lägg 2- 3 filodeg till på samma sätt.

Lägg fyllningen.

Lägg en filodeg på och pensla med olivolja.

Lägg 2 filodeg till på samma sätt.

Pensla den sista filodegen med ägg.

Värm upp ugnen och grädda i 180 grader i ca 50 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *