Tiropita/ grekisk ostpaj
INGREDIENSER
- Filodeg
- Olivolja
- Ägg 3 st (till fyllningen) och 1 för att pensla filodegen till slut.
- Fetaost 300 gr
- Rivost: 400 gr
- Mjölk: ca 4-5 dl
- Spenat
- Vetemjöl: 1 msk
- Smör: en liten tärning
- Grekisk joghurt: 2 dl
- Peppar
HUR GÖR MAN
Till fyllningen:
I en skål blanda fetaosten (som du har rivit i små bitar), rivosten, äggen, 1 msk olivolja, joghurten.
I en liten kastrull värm upp mjölken och smöret med vetemjölet i. Lägg den också i skålen.
Skölj spenaten, hacka den i mindre stycken och lägg den också i skålen där du har blandat de andra ingredienserna.
HUR LÄGGER MAN FILODEG:
Smörja en gratängform med olivolja eller med margarin.
Lägg en filodeg och pensla med olivolja.
Lägg 2- 3 filodeg till på samma sätt.
Lägg fyllningen.
Lägg en filodeg på och pensla med olivolja.
Lägg 2 filodeg till på samma sätt.
Pensla den sista filodegen med ägg.
Värm upp ugnen och grädda i 180 grader i ca 50 min.