Ris med spenat

Ingredienser

  • Spenat ca 1kg
  • Färska tomater ca 4 st
  • Ris ca 1,5 dl
  • Lök 1 st
  • Olivolja ca 2 dl
  • Citronsaft av 1 hel citron
  • Färska kryddor (hackad färsk dill, oregano, basilika)
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Socker halv tsk
  • Vatten ca 9 dl

Tillbehör

En Kastrull

Förberedelse

  • Krossa tomaterna
  • Krossa lökarna
  • Hacka de färska kryddorna
  • Skölj spenatbladen

Hur gör man

  • Häll olivolja i en kastrull och vänta tills den värms upp (OBS! Det bör inte vara jättehet). Lägg i grönsakerna – först lökarna och spenatbladen, rör dem en stund och efter 1 min lägg tomaterna i- och fräs alltihop i ca 3 min. Salta och peppra efter smak. Häll i halv tsk socker för att balansera sursmaken av tomaterna.
  • Häll vattnet i.
  • När det börjar koka lägg i ris. Färdigt efter 12 min.
  • I slutet smaksätt vidare med citronsaft.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *