Ingredienser
- Spenat ca 1kg
- Färska tomater ca 4 st
- Ris ca 1,5 dl
- Lök 1 st
- Olivolja ca 2 dl
- Citronsaft av 1 hel citron
- Färska kryddor (hackad färsk dill, oregano, basilika)
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
- Socker halv tsk
- Vatten ca 9 dl
Tillbehör
En Kastrull
Förberedelse
- Krossa tomaterna
- Krossa lökarna
- Hacka de färska kryddorna
- Skölj spenatbladen
Hur gör man
- Häll olivolja i en kastrull och vänta tills den värms upp (OBS! Det bör inte vara jättehet). Lägg i grönsakerna – först lökarna och spenatbladen, rör dem en stund och efter 1 min lägg tomaterna i- och fräs alltihop i ca 3 min. Salta och peppra efter smak. Häll i halv tsk socker för att balansera sursmaken av tomaterna.
- Häll vattnet i.
- När det börjar koka lägg i ris. Färdigt efter 12 min.
- I slutet smaksätt vidare med citronsaft.