” Gemista”—– fyllda paprikor

INGREDIENSER

  • 8 paprikor
  • 2 tomater
  • Ris  ca 10-12 mskris
  • Kryddor: persilja, färsk lök, färsk basilika, färsk oregano
  • Salt och peppar
  • Olivolja ca 2 dc
  • Vatten ca 2 dc

TILLBEHÖR

  • Kastrull
  • Gratängform

FÖRBEREDELSE

  • Hacka kryddorna
  • Skölj paprikorna och tomaterna
  • Skär dem så att de ser ut som en skål med lock på. Ta bort paprikornas och tomaternas innehåll.

HUR GÖR MAN

  1. Lägg paprikorna och tomaterna på en gratängform tills du förbereder fyllningen. Ställ dem i ugnen så att de blir lite ”mjukare” innan du fyller i dem.

2. TILL FYLLNINGEN

  • Koka risen i 10 min. Sila ut vattnet.
  • I en skål blanda risen och kryddorna. Salta och pepra efter smak.

3.

  • Fyll paprikorna och tomaterna med fyllningen.
  • Häll vattnet och olivolja i gratängformen.
  • Ställ i ugnen i ca 1 timme. Efter 40 min täck de med follie så de blir inte svarta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *