INGREDIENSER
- 8 paprikor
- 2 tomater
- Ris ca 10-12 mskris
- Kryddor: persilja, färsk lök, färsk basilika, färsk oregano
- Salt och peppar
- Olivolja ca 2 dc
- Vatten ca 2 dc
TILLBEHÖR
- Kastrull
- Gratängform
FÖRBEREDELSE
- Hacka kryddorna
- Skölj paprikorna och tomaterna
- Skär dem så att de ser ut som en skål med lock på. Ta bort paprikornas och tomaternas innehåll.
HUR GÖR MAN
- Lägg paprikorna och tomaterna på en gratängform tills du förbereder fyllningen. Ställ dem i ugnen så att de blir lite ”mjukare” innan du fyller i dem.
2. TILL FYLLNINGEN
- Koka risen i 10 min. Sila ut vattnet.
- I en skål blanda risen och kryddorna. Salta och pepra efter smak.
3.
- Fyll paprikorna och tomaterna med fyllningen.
- Häll vattnet och olivolja i gratängformen.
- Ställ i ugnen i ca 1 timme. Efter 40 min täck de med follie så de blir inte svarta.