INGREDIENSER
- Fiskfile
- Olivolja för att steka
Till kurkuti (panering)
- Vetemjöl ca 1 kaffemugg, 3 dl
- Bakpulver halvt tsk
- Öl ca 200 ml
- Olivolja 1 msk
- Salt och peppar
Till skordalia(vitlökssåsen)
- Potatis 5 stora st
- Vitlök 4 klyftor
- Citron 1 st
- Salt efter smak
- Olivolja
TILLBEHÖR
1 stekpanna
1 kastrull
HUR GÖR MAN
- Först fixar man kurkuti
Vi häller alla ingredienserna i en skål (vetemjölet sist och så småningom) och vi rör tills den blir som en smet. Vi ställer i kylskåpet och låter den vila i ca 20 min.
2. Nu fixar vi skordalia (vitlökssåsen)
- Skala och koka potatiserna. (OBS! Spara vattnet när du har kokat färdigt)
- Pressa vittlöksklyftorna.
- Lägg i multimaskinen vitlöken, citronsaft på halvacitronen, salt, i kokt potatis, 3 mask vatten (av detta vi har kokat potatisarna i) och 1 msk olivolja. Kör några rundor.
- Lägg innehållet i en skål.
- Fortsätt med en potatis till, 3 msk vatten och en msk olivolja.
- Fortsätt med 2 potatisar till, 3 msk vatten och en msk olivolja.
- Häll alltihop i skålen. Häll resten av citronsaften och låt den vila en stund.
3. Nu panerar vi fisken med kurkuti och vi steker den i olivolja