Batzina paj

Ingredienser

  • Zucchini 4 -5 st medelstora
  • Ägg   1 – 2 st
  • Feta ost ca 20 0gr
  • Mjölk ca 1 dc
  • Vetemjöl ca 1,5 dl
  • Olivolja ca 0,5 dl
  • Färska kryddor (persilja, basilika, oregano)
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör

  • Gratängform
  • Sil/ durkslag

Förberedelse

  • Hacka zucchini väl tills de ser ut som smet.
  • Sila ur deras vätska: Lägg zucchini-smeten i en sil som du har lagt ovanpå en djup skål. Låt dem sila i några timmar.
  •  Hacka de färska kryddorna
  • Smula sönder feta osten (med händerna)
  • Vispa ägget

Till fyllningen

  • Blanda i en skål zucchini (som har tappat sin vätska) + den hackande kryddorna + fetaostsmulorna + det vispade ägget + mjölken +olivoljan + vetemjölet.

Hur gör man (två alternativ)

  • Lägg fyllningen i en gratängform som är smord med olivolja. (Den blir mer som zucchinimousse när den är färdig).
  •  Lägg fyllningen i en gratängform som du har smort med margarin el. smör och du har strött vetemjöl på. (Då blir pajbitarna mer stabila när den är färdig)
  •  Grädda i ugnen. Tiden varierar beroende på hur fast fyllningen är.  Mellan 25 min och 40 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *