Ingredienser
- Zucchini 4 -5 st medelstora
- Ägg 1 – 2 st
- Feta ost ca 20 0gr
- Mjölk ca 1 dc
- Vetemjöl ca 1,5 dl
- Olivolja ca 0,5 dl
- Färska kryddor (persilja, basilika, oregano)
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- Gratängform
- Sil/ durkslag
Förberedelse
- Hacka zucchini väl tills de ser ut som smet.
- Sila ur deras vätska: Lägg zucchini-smeten i en sil som du har lagt ovanpå en djup skål. Låt dem sila i några timmar.
- Hacka de färska kryddorna
- Smula sönder feta osten (med händerna)
- Vispa ägget
Till fyllningen
- Blanda i en skål zucchini (som har tappat sin vätska) + den hackande kryddorna + fetaostsmulorna + det vispade ägget + mjölken +olivoljan + vetemjölet.
Hur gör man (två alternativ)
- Lägg fyllningen i en gratängform som är smord med olivolja. (Den blir mer som zucchinimousse när den är färdig).
- Lägg fyllningen i en gratängform som du har smort med margarin el. smör och du har strött vetemjöl på. (Då blir pajbitarna mer stabila när den är färdig)
- Grädda i ugnen. Tiden varierar beroende på hur fast fyllningen är. Mellan 25 min och 40 min.