Välkommen till B1+ Del 2!

Tjena!

Mitt namn är Anton Bengtsson, och jag kommer vara er lärare. Tyvärr är jag dock bortrest första veckan, och därför kommer ni att ha Tilde Jansson de första två lektionerna. Jag är tillbaka till lektionen 5 mars!

VARNING: Jag kommer ursprungligen från Malmö, och jag pratar därför med en skånsk dialekt. Om det är första gången ni hör skånska kan det komma som lite av en chock, men de flesta vänjer sig snabbt (detta gäller för svenskar också). Här är för övrigt ett youtubeklipp med olika skånska dialekter – ni får bestämma själva vem ni tycker jag är mest lik när vi träffas 🙂

Nedan hittar ni lite extramaterial som kan hjälpa er under kursen! Allt material nedan (plus lite mer) finns även under fliken ”Användbara länkar” på den här bloggen. Jag kommer att uppdatera bloggen efter varje lektion med läxa och annat relevant material.

Extramaterial

Allmänna uttalsregler (på svenska)

Ordföljdsschema – Infoblad om bisatser och huvudsatser (hur man skapar meningar på svenska)

Språkplay – En app på App Store. I den här länken förklarar hur den fungerar!

www.memrise.com –  (Hyfsat) bra hemsida där ni kan skapa glosförhör.

Brainscape – Bra för flashcards! Kolla gärna på mina flashcards eller skapa dina egna!

Vänligen,
Anton Bengtsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.