Lektion 1: 8 juli – måndag

Tjabba!

Lektionsanteckningarna från idag är uppdaterade.

Frivillig Läxa är följande:

Läxa: Övningsboken: 68-70 (avancerat)

BONUSLäxa: Övningsboken: 66-67; 71-73

• s. 66-67: Relativa pronomen och adverb (bra för repetition men annars inte viktigt)
  • s. 71: Verbpartikel + preposition (bra för vokabulär men annars inte så viktigt)
  • s. 72-73: Verbet känner (Troligen börjar vi med det här på onsdag men det kan vara bra att träna redan nu)

Läxa: TEXTboken → träna vokabulär för (exempelvis via Flashcards)

• Texterna om svenska landskap på s. 92-95 (det räcker nog att bara definiera svåra ord)
  • Texten om Pitepalt, Saffranspannkaka och Gås på s. 97. (viktigast är att kunna hitta perfekt particip i texten – vi kommer inte att prata så mycket om matlagningen)

Jag vet att det här är mycket läxa men detta är endast för de ”supermotiverade” studenterna som vill studera galet mycket. Ni behöver självklart inte göra något av ovan om ni inte vill/orkar!

Extramaterial (se också ”användbart material)

Svenskt uttal: Tumregler

Sammanfattning – Huvudsats och bisats (jättebra om du vill skapa meningar på svenska)

Glöm inte att du har facit Rivstart på Rivstarts hemsida (och nedan):

Facit – Övningsbok – B1+B2

Facit – Textboken – B1+B2

Guide – Hitta material från Rivstarts hemsida – på engelska: [finding material from Rivstart’s webpage]

Här finns även en lista på sommaraktiviteter som Folkuniversitetet erbjuder

Lista – Sommaraktiviteter 2019

Har ni frågor är det bara att höra av er till Anton.bengtsson@folkuniversitetet.se (om du vill vara anonym kan du skriva ett inlägg på Padlet).

Vänligen,
Anton Bengtsson