Jag heter Gastón och jobbar som svensklärare på Folkuniversitetet.

I grund och botten har jag en masterutbildning inom arkitektur, men efter en kandidatexamen i skandinaviska språk, litteratur och samhällsliv bestämde jag mig för att läsa vidare till ämneslärare i svenska som andraspråk.

Jag har bott i Stockholm i flera år nu och trivs jättebra här. Jag bor tillsammans med min sambo Alexandre och min katt Ólaf i en liten lägenhet i Årsta, ett jättefint och grönt område som ligger lite söder om Södermalm.

Förutom svenska talar jag spanska, franska, engelska, italienska, portugisiska, och lite tyska och japanska. Jag är väldigt intresserad av språk och pluggar nu även hindi, persiska, koreanska, swahili och slovenska på min fritid, av ren nyfikenhet!

Jag tycker om att diskutera och läsa, älskar att göra origami och ta bilder, reser en del, och anses av många vara en bra lyssnare. Med tålamod, entusiasm och genuin vilja strävar jag efter att hjälpa mina elever med svenskan, ett språk som jag själv fick lära mig som vuxen och som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så tveka aldrig att höra av dig till mig om du undrar över något; jag hjälper gärna till om jag kan.

Jag har ett Instagram-konto, om du vill följa mig: language.slut

Vi ses! 🙂

/Gastón

Det här är min hund, Huayna, och jag. Hon bor i Argentina hos mina föräldrar. Visst är hon söt?