2020-12-15 #9

Hej supergruppen!

Jag kan bara upprepa mig hela tiden: jag är så fascinerad av era fina presentationer och mycket tacksam för all ny information! Hoppas det var roligt att jobba tillsammans 😉

Ett stort tack alltså till Cris och Lee för den viktiga informationen om sommaren i Portugal respektive i Australien, till Vivian och Isabela för den väldigt stämningsfulla presentationen om hösten i Sverige och ett extra tack till Isabela som har jobbat dubbelt idag och visat oss svensk-brasiliansk musik i egenskap av dagens lärare:

Presentation om sommaren från Cris och Lee

Presentation om hösten från Isabela och Vivian

Dagens material: Snabbkurs i gnällande

Hur gnäller barn:

och vuxna:

Läxa: ÖB: Allt i kapitel 2, speciellt s. 27 för att kunna gnälla och Öva allt på s. 42 – TB: Öva gnälla och att reagera på gnällande! Över vad gnällde du senast? Vad irriterar dig mest? Använd övning D på s. 36 som inspiration!

Extra: lyssna på gnällspiken i videon om varför män inte får gnälla och skriv ner texten ordagrant. Vad tycker du om det han säger? Förbered din replik!

Glöm inte att fylla på språkskafferiet, ge tips och fundera på om du lyckats nå ditt mål och hur dina metoder har fungerat för att lära dig språket 🙂