2020-12-10 #8

Hej igen!

Tack så mycket för era fantastiska insatser idag, jag är djupt fascinerad över vilka roliga, intressanta och inte minst nyttiga presentationer och övningar ni kan göra! Tack för Vivian för alla roliga fakta om jul och jultomten, tack för Charles för alla instruktioner hur vi kan överleva vintern på bästa sätt och sist men inte minst tack för Themis och Nilay för den fina presentationen och kvissen om våren som förhoppningsvis kommer igen någon gång…

Hur bra känner ni till tomten? – från Vivian

laxa vinter kurs_Charles

Nilay_Themis_våren

Ni lyckades också superbra med att sammanfatta all viktig information om Nobeldagen med hjälp av filmerna (och era tidigare kunskaper), inklusive varför man ska ha hästar hemma:

Det finns bara en fråga kvar: varför delas inget Nobelpris ut i matematik? – Låt oss diskutera det på tisdag!

Ord från chatten: meeting_saved_chat1210

Läxa: kolla alla subjunktioner som finns i Övningsboken (s.28), samt användning av bestämd-obestämd form (s.31-37) och skriv ihop dina frågor.

Extra: dela ut priser till dina nära och kära för deras insatser under det gångna året och skriv en fin motivering (t ex min hund får medaljen ”För lång och trogen tjänst”; min älskade mor tilldelas priset ”Årets Kvinnliga Äventyrare” för att vid 80 års ålder ha lärt sig att spela dataspel med barnbarnen eller ätit upp en hel burk surströmming för att vinna en vadslagning, osv.)

men du får också gärna skriva om något annat du är intresserad av – eller skriva ihop alla dina grammatiska frågor och skicka till mig 😉