2020-10-22 #4

Hej alla familjer!

Ni var överraskande duktiga på att reda ut alla frågor kring Tess Gustafssons familjeförhållanden, särskilt Rodrigo och Cris som även tecknade fantastiska släktträd. Dessutom klarade ni att förstå henne… verkligen ingen enkel prestation måste jag säga.

Tess Gustafssons familjeträd (tack, Rodrigo!)

Lite extra om Stisse: Stisses coronadagbok

Trots att vi verkligen lyckats få ihop ganska speciella familjer (t ex studenterna med sju barn) var det inget problem för er att lösa alla konflikter kring hushållsarbetet. Fint jobbat!

Familjernas uppbyggnad: Hushållsspel

Familjernas planeringsdokument

Och för att inte glömma ordet svamp 😉

Ord från chatten: meeting_saved_chat1022

Läxa: allt i kapitel 16, inklusive ”Repetera”. Läs texten om vikingarna på s. 233-34 i TB. Alla ska få ett stycke som hen ska bli expert på och kunna svara på alla frågor.

Ender, Nilay och Eva ska veta allt om vikingarnas resor

Themis, Anna och Rodrigo om vikingarnas vardag

Olivia, Cris och Evelyn om vikingarnas familj och släkt

Victoria, Nadia och Vivian om vikingarnas religion

Extra: skriv ner texten (eller en del av texten) från videon med Tess så noga det bara går. Markera eventuella problematiska ställen.

Superextra: skriv en text om en (eller flera) av påståendena i övning G på sidan 221 i Textboken. Du behöver inte beskriva din egen åsikt, använd fantasin och utnyttja möjligheten att få vara supertraditionell eller outhärdligt liberal! Du kan även kombinera påståendena, t ex det är mycket bättre om föräldrarna väljer vem man ska gifta sig med, eftersom livslång kärlek är bara en myt och kan vara mycket vilseledande för ungdomarna. Eller hur?

De som inte skickat bild än till intervjuerna ska göra det snarast! 🙂