En plats att minnas….

En av de favorit platser jag har är staden Chengdu (成都市) provinshuvudstad i  Sichuan. En provins som ligger i sydvästra Kina. Chengdu har en gammal och rik historia men är också en blomstrande framtids stad. Här finns mycket kultur och traditioner att ta del av, här finns spår av det gamla Kina såväl som inslag av nya influenser. Staden ligger omgiven av ganska mycket berg vilket har gjort det till en svårtillgänglig plats tidigare. Men i dag med med moderna transporter så är det inga problem alls! Här finns verkligen allt god mat, klassisk konst, kultur historiska byggnader och ett bedårande landskap med den stora national parken Jiuzhaiguo (九寨沟) ”De nio fortens klyfta” i förarsätet. En liten bussresa tar dig till ett av världens stora underverk den stora Buddhan i Leshan .   

 

Men framförallt så kanske det lockar med att få besöka den charmerande och utrotnings hotade Pandan! Det är nämnligen här som Pandan har sin naturliga hemvist. När jag var i Chengdu gjorde jag ett besök i den stora Pandaparken (成都大熊猫繁育研究基地). Den ligger i norra Chengdu och är både en djurpark och ett forsknings och avelscenter för den vackra Pandan. Det var helt underbart att få möta det här otroligt charmiga djuret, jag och min sambo fick till och med komma in till en av dessa ulliga och gulliga djuren. Det blev verkligen närkontakt med Pandan som vi fick klappa och mata!

Så har du inget annat för dig en regning höstkväll så föreslår jag att du bokar en resa till Chengdu so fort som möjligt!

Men när du ändå är i Kina så passa på att uppleva så mycket som möjligt! 🙂

/Wenhua

Chengdu del 1

 

Chengdu del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *